Advies

Organisaties worden geconfronteerd met complexe veranderingen. Wij zijn in staat om u te helpen bij het ondersteunen, leiden of begeleiden van deze veranderprocessen. Dit doen wij door middel van bijvoorbeeld ontwerpsessies, zelfreflectieatelier, individuele coaching of groepscoaching.
In de loop der jaren hebben wij niet alleen veel ervaring opgedaan, ook ons netwerk is enorm gegroeid. Dit maakt het voor ons mogelijk om u niet alleen te adviseren over de juiste stappen, maar ook om zorg te dragen voor het traject dat volgt om de organisatieverandering te realiseren.

Ons paradigma is dat leiderschap de dominante variabele is bij veranderprocessen. Leiderschap is een thema waar wij vaak en veel aandacht aan besteden. Brederijn 3.0 werkt vanuit de gedachte dat iedereen wil veranderen maar niemand veranderd wil worden. De filosofie van Kotter sluit hier naadloos bij aan. Veranderingsprocessen worden vaak als langdurig en taai ervaren. Het betrekken van de hele organisatie is daarbij van groot belang. Brederijn 3.0 is o.a. met Change Kitchen Company licentiehouder van een methodiek die gebaseerd is op de werkwijze van Kotter. Met de Change Readiness Inventory (CRI) is het mogelijk om tussentijds de resultaten te meten van een veranderproces en de opdrachtgever inzicht te geven in waar hij staat en belangrijker welke interventies zijn gewenst om stappen te kunnen zetten die uiteindelijk tot het gewenste resultaat leiden. Werken vanuit de bedoeling in plaats van uit systemen is hierin een belangrijke voorwaarde. Graag nodigen we u uit kennis te maken met deze werkwijze www.cri.nl/brederijn/

Bent u geïnteresseerd in onze zienswijze? Dan maken wij graag een persoonlijke afspraak om nader kennis te maken en de context van uw vraagstelling scherp te krijgen. Neem direct contact op met één van onze adviseurs.