Sponsoring

Brederijn 3.0 heeft het onderstaande project gesponsord:

"Hoi, ik ben Pedro. Een 15 jarige Purmerendse vmbo scholier. Pianist en beginnend acteur.
Het was december 2014 en we kregen van school de opdracht om een stage plek te zoeken waar je kon werken voor 4 weken. Sommige gingen naar een restaurant en anderen naar een winkel. Ik besloot het helemaal anders aan te pakken.

Ik ben geboren in Ecuador en toen ik 1 jaar was, ben ik geadopteerd. Toch is dat iets wat altijd een deel van mijn leven is geweest.
Toen ik werd geadopteerd zijn mijn ouders geholpen door een bijzondere vrouw ''Nancy Calle''. Ook kwamen we te weten dat zij een kindertehuis had.
En laat dat nou de ideale stage plek zijn!.

Er zitten 33 kinderen in dat kindertehuis en luxe kennen ze daar niet. Er zijn 3 psychologen, 4 vrijwilligers en 3 kokkinnen... En een groot geld tekort!
Dus leek het mij een mooi idee om als pianist daar die kinderen muziekles te geven.
Ook heb ik in Nederland aan crowdfunding gedaan om een mooie donatie te geven aan het tehuis. Ik heb voor verschillende bedrijven presentaties gehouden en heb in restaurants piano gespeeld voor geld.
Dat allemaal onder de naam: Stage Ecuador

De school werkte al gauw mee en steunde mij in dit project. Na eenmaal 4 maanden was het tijd om te gaan reizen.
Ik had $2200 opgehaald en had daar muziekinstrumenten van gekocht. We hielden nog $1500 over voor het kindertehuis en ook had ik mijn keyboard meegenomen om daar achter te laten.
Dit is allemaal mede mogelijk gemaakt door Brederijn 3.0 die ook enthousiast naar 1 van mijn presentaties hebben zitten luisteren en tegelijk ook iets wouden doneren!

Op 12 mei zijn we begonnen aan de 15 uur durende vliegreis en kwamen we aan in Guayaquill. Vanaf daar zijn we met een auto naar Cuenca gereden. En in Cuenca verbleven we de komende 4 weken. Het kindertehuis ligt in Azoques (3 kwartier vanaf Cuenca) en daar brachten we de volgende dag een bezoek aan.
Ik kon vrijwel meteen beginnen met muziekles geven. Ik liet de kinderen wennen en na een paar dagen deden ze al heel goed mee. Als ik geen les hoefde te geven moest ik op de dreumes/peuters letten. Wat ik ook ontzettend leuk vond om te doen. Na 4 intense weken was het avontuur voorbij. Het belangrijkste moment was voor mij het overhandigen van de Cheque. Op mijn laatste dag hadden alle kinderen tekeningen voor mij gemaakt.
Ik voelde me een beetje sinterklaas. Het was een ontzettend mooi tafereel en nadat de laatste tekening gegeven was, mocht ik de cheque gaan overhandigen.
Ze waren allemaal dolblij met het geld dat ik had opgehaald en ik ben wel meer dat 100x bedankt.
Ik nam afscheid van de kinderen en een paar tranen vielen.
Ondertussen hadden mijn vrienden en de school in Nederland kunnen meekijken met mijn YouTube video's. U kunt ze altijd nog bekijken!

Het was voor mij een prachtige beleving en als ik morgen terug zou kunnen gaan....
Ik zou er nooit over twijfelen."

Pedro

Pedro