Eind 2016 ontstond bij ons de vacature van Manager ICT, vorige week is hij in dienst getreden. 

Vanaf het moment dat we over de invulling daarvan contact hadden met Brederijn 3.0. BV, is de werving en selectie op rolletjes verlopen. Mens en functie succesvol met elkaar verbinden is bepaald geen sinecure maar als het gehele proces van voorbereiding tot en met aanstelling zo voortreffelijk verloopt, ontstaat ‘als vanzelf’ het gevoel: dit lukt ons!

Chapeau voor de wijze waarop Robert van Vlijmen en Helene van Zanten met ons hebben samengewerkt. Op alle niveaus (zowel inhoudelijk, als procesbegeleider én als kritische sparringpartner) hebben zij ons met verve door een kritiekproces geleid en zijn we tot een goed resultaat gekomen. Opvallend daarbij was de strakke planning, die gevolgd werd zonder dat we het gevoel hadden in een keurslijf te worden gedrukt, de gedegen voorbereiding die resulteerde in een zeer goede FAR (functie analytisch rapport) en beeld van de organisatie waardoor de focus mede gelegd kon worden op de ambities van de organisatie. 

Een behoorlijk aantal interessante kandidaten hebben hun belangstelling getoond; kennelijk beschikt Brederijn over een goed netwerk.

Wat valt er nog meer te zeggen? Misschien dat Robert en Helene in de praktijk betekenis gegeven aan het nieuwe-tijd-begrip ‘ontzorgen’.