In de afgelopen maanden heb ik met Brederijn 3.0 twee wervingsprocedures gedaan.

We hebben een directeur (met een financieel- bedrijfskundige achtergrond) geworven voor Kompaan en De Bocht.  Op basis van de positieve ervaringen hebben we ook besloten om de werving van een directeur voor de stichting Veilig Thuis Midden- Brabant met Brederijn 3.0 te doen.

Als het gaat om cruciale functies, en dat zijn de directeursfuncties, is het belangrijk om ‘kennis en vakmanschap’ voor de functie te combineren met houding, ambitie en cultuurgevoeligheid. Brederijn 3.0, in de persoon van Robert van Vlijmen, werkt met een zorgvuldig proces van vooronderzoek en breed informatie ophalen zodat het profiel zorgvuldig wordt geformuleerd, maar ook input geeft aan zijn bureau en onze interne beslissers wat de cruciale competenties en elementen zijn voor een goede match.

Brederijn 3.0 benadert de werving op een scherpe en integrale manier. Wat hen opvalt in het vooronderzoek krijgt de organisatie op een gewogen, kritische manier terug. Op die manier is de werving van een nieuwe collega ook een moment van kritische reflectie. Robert van Vlijmen is scherp en niet bang om feedback te geven.

Naar de betrokken kandidaten is Brederijn 3.0 zorgvuldig en geeft hen veel feedback over hun opstelling en de indruk die zij gemaakt hebben.  De geïnteresseerde kandidaten moeten bereid zijn een intensief traject te volgen. De procedure kent een aantal stappen van korte kennismaking (klikgesprekken) tot een ‘gewoon’ sollicitatiegesprek. Assessment en objectiverende ontwikkelinstrumenten en trajecten worden door Brederijn 3.0 uitgevoerd of geadviseerd.

De planning en ondersteuning van de procedure is vriendelijk en strak (maatwerk). Als organisatie moet je bereid zijn deze planning te volgen. Gezien de altijd drukke agenda’s vraagt dit prioriteit. De planning is overigens vanaf het begin van de procedure duidelijk.

Mijn en onze ervaring met het team van Brederijn 3.0 (Robert van Vlijmen en Helene van Zanten) is positief en prettig.  Dit geldt voor alle betrokkenen in de hele organisatie.