Regiomanager voor MEE & De Wering

Stel je gaat van 5 naar 4 regiomanagers. Eén van de huidige posities wordt ingevuld door een ad interim regiomanager. Met hem spreek je af per 1 augustus ben je klaar. En dan zegt als verrassing één van de andere regiomanagers op. Ze wil in deze fase van haar leven toch liever verder als ZZP-er. Dan zit je wel even tussen de deur. Want van 5 naar 4 regiomanagers met een vacature op de vier maakt het problematisch.

Brederijn 3.0, in de persoon van Robert van Vlijmen, biedt uitkomst. In hoog tempo zonder verlies aan kwaliteit en intensiteit wordt een campagne gestart. Bij een misverstand wordt er snel geschakeld en de praktische problemen opgelost dan wel geminimaliseerd. Uiteindelijk gaan we in gesprek met vier kandidaten die op papier allemaal zouden kunnen. In de selectiegesprekken blijkt er één te licht. Twee goede kandidaten en één kandidaat die direct in alle commissies de juiste snaar weet te raken en inhoudelijk een zeer overtuigend verhaal houdt.

Dan ben je geholpen. Dan kun je weer verder. En je weet dat je headhunter dichtbij is en dichtbij blijft om de kandidaat goed te laten landen en snel adequaat te laten functioneren. Partnerschap, win-win, plak er een etiket op, geef het een naam. Ik zelf zou zeggen geweldige dienstverlening van hoge kwaliteit, naadloos aangesloten bij onze organisatie. Chapeau.