Hoe kom je aan een controller, die niet het spreadsheeten tot grootste goed heeft bestempeld, maar zijn of haar bijdrage aan het stuurbaar maken van de organisatie en daarmee het doel van de organisatie bereiken? Tevens in staat is om zijn afdeling mee te nemen, zijn partijtje mee te spelen in het MT en ook extern kan mee doen in onderhandelingen, toelichting geven, etc.?

Bel Robert van Vlijmen/Brederijn 3.0

Wij zaten omhoog. Een fusie-organisatie opnieuw in de opbouw. Met zesentwintig gemeenten als opdrachtgever in kader WMO. Hele smalle marges en hele moeilijke contracten. Na twee jaar met rampzalige verliezen, weer een jaar in de zwarte cijfers en dan vaststellen: ik heb een nieuwe controller nodig.

Met gevoel voor de context, met de juiste verdieping in de organisatie en haar ontwikkelingen, met veel kennis van de (regionale) arbeidsmarkt worden er vervolgens ruim voldoende CV’s gepresenteerd waarbij je denkt ze zouden het alle vijf kunnen worden. De begeleiding door Robert van Vlijmen naar de gesprekken toe, de gesprekken, de nabeschouwing: vakmanschap, geduld, humor, moedig ook in het spiegelen. Wij zijn zeer goed geholpen met een controller die door het spreadsheet heen de processen ziet, die ook de context in de gaten houdt en blijft adviseren. Geen geheven vingertjes, wel adviezen die hout snijden. Ook de afdeling komt in positie en de medewerkers trekken zich als vanzelf op.

In Noord-Holland Noord vind ik dit een prestatie van jewelste. Ik heb genoten in het aanscherpen van het profiel. Van de feedback op de gevoerde gesprekken. Ook daar weer wijzer van geworden. Vakmanschap: tien met een griffel.